12 Dagar

Efter förra veckan som var så lyckad samt en super helg kan man väl inte förvänta sig något annat än att denna veckan skulle gå precis tvärtemot.
Måndag började bra då jag hade besök av Malin och vi spenderade eftermiddagen på vår uteplats där vi snackade om allt mellan himmel och jord samt njöt av iskaffe och vaniljhjärtan. När Christian kom hem åkte vi till Staffanstorp och åt middag men det dröjde inte länge innan jag fick så ont i både mage och rygg att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Väl hemma vandrade jag runt i lägenheten ett bra tag innan jag ringde KK. Vi hade tagit tiden på sammandragningarna och det va ganska långt emellan så dom tyckte jag skulle ta två panodil och försöka sova. Stackars Christian fick fara ut i världens ösregn klockan 23 för att handla panodil för det hade vi självklart inte hemma.
Han hann inte mer än in genom dörren blöt som en hund innan jag ringde KK igen då sammandragningarna kom tätare och tätare. Denna gången blev vi tillsagda att komma in så det va bara att slänga väskorna i bilen och bege oss ut i ovädret, igen.
 
Kom till KK vid midnatt och fick ett rum direkt där dom kollade mitt blodtryck, som va lite för högt, samt kopplade nån maskin till magen för att mäta lillflickans hjärta och mina sammandragningar. Efter ett par timmar fick vi beskedet att vi skulle stanna över natten. Jag fick en spruta i benet för att få värkarna att avta, vilket hjälpte, men sprutor och jag går inte riktigt ihop och tårarna rann längst med kinderna. Inte nog med det skulle dom kolla om jag öppnat mig något och än en gång rann tårarna längst med mina kinder. En cm öppet så det va ingen fara och vid 04 togs maskinen bort från magen och vi kunde försöka sova en stund. Åkte hem klockan 09 efter ännu en kontroll med maskinen och väl hemma somnade jag på soffan medan Christian slängde sig i duschen och körde till jobb.
 
Min snälla mamma kom och underhöll mig efter jag sovit en stund och stannade tills Christian kom hem. Denna gången planerade vi middag hemma och en lugn kväll på soffan men vi hann inte ens börja med maten innan allt satte igång igen. Denna gången trodde vi dessutom att vattnet gått. Maten slängde vi snabbt in i kylen, väskorna i bilen och sen begav vi oss till KK.
Samma undersökningar som i måndags men som tur var blev vi hemskickade efter bara några timmar då allt såg bra ut och vattnet inte alls gått. Somnade gott i vår egen säng och nu håller vi tummarna för att lillflickan lugnar sig och stannar i magen ett tag till.
 

Midsommar

Efter dom trevliga beskeden i Tisdags fortsatte veckan i samma spår. Jag va på min sista kontroll hos barnmorskan och lillflickans hjärta slår så fint så, hon ligger som hon ska och även mina alla värden var på topp. Magen hade inte växt någonting alls men jag hade trots det lyckats lägga på mig ytterligare 2kg. Hur går det ihop?
Efter bm hann jag med ett snabbesök på Willys innan jag åkte hem och fick besök av fina Emelie. Eftermiddagen avslutades med ett möte på familjerättsbyrån där vi fick skriva på faderskaps papper samt vårdnads papper. Skönt att även det är avklarat och kan strykas från vår kilometer långa "to do" lista.
Har också hunnit med att prata med försäkringskassan ett tio tal gånger denna veckan angående min sjukpenning och äntligen blev papperna ifyllda rätt och registrerade. Jag fick dessutom positiva besked även därifrån vad det gäller min inkomst och jag känner än en gång en enorm lättnad.
 
I Torsdags släppte jag allt vad som heter viktiga samtal och måsten. Åkte till min syster redan 07:30 där jag passade hennes underbara barn ett par timmar. När deras pappa kom hem igen blev det frukost med nybakta bullar och kaffe sen spenderade vi hela dagen i deras trädgård där barnen badade och jag fick världens bonnabränna, sjukt snyggt.
Självklart kunde jag inte sola bort min fantastiska bränna igår då det va midsommar och som svensk mindsommar varje år, så öste regnet ner.
Trots regnet hade vi en otroligt trevlig midsommar med sex vänner ute på landet. Maten serverades i uterummet men så fort det klarnade upp flyttade vi ut till terassen. Där satt vi hela natten med en värmelampa, filtar och smått och gott att äta.
 
Vad resten av helgen har att bjuda på återstå att se.
 
 

Äntligen

Ännu en helg har gått och även om jag är ledig hela veckorna så är det något speciellt med helg. I lördags var jag, Christian och min vän Linn nere och åt middag på krogen här i vår lilla by. Vädret va fint så vi satt ute och tittade på när ett tiotal dansare bjöd på linedans vilket var väldigt underhållande. kvällen fortsatte sedan här hemma på vår uteplats och då kom även våra grannar och gjorde oss sällskap. Jag tror inte mitt huvud landade på kudden förren närmare 03,00 så i söndags var vi lagom trötta.
Tog mig trots tröttheten ut till min syster där jag hängde halva eftermiddagen innan vi begav oss till Ikea för lite shopping. Egentligen va det hon som skulle handla men även jag lyckades fylla en blå Ikea påse med lite olika saker.
 
Idag har jag fått inte bara ett utan två roliga besked. Först imorse ringde det på dörren och yr som jag är stod jag och tryckte på knappen till porten ett bra tag innan jag fattade att det va dörrklockan som ringde. Tur att brevbäraren va tålmodig och stod kvar så länge som han gjorde. Han fick min underskrift och jag fick ett kuvert som jag väntat på i snart 2år! Kändes spännande att öppna trots att jag visste vad det innehöll. Nu känns det som allt det gamla ligger bakom mig och även om jag gått vidare för länge sedan va detta den sista pusselbiten som trillade på plats.
Det andra beskedet kom på telefon. Vi har äntligen fått ett exakt datum på när lillflickan kommer till världen. Visst allt kan hända och hon kan komma tidigare än så men just nu räknar vi med datumet läkaren gett oss.
 
Längtan blev nyss starkare än jag trodde var möjligt..
 
 
 

Nu är det nära

Blev lite shopping igår, först med mamma och sen med Christian. Man kan ju lätt se vem som köpt vad. Är super glad att skötväska nu är inhandad och kan packas inför resan till BB.
Jag har alltid haft beslutsångest och det märktes definitivt när jag skulle välja skötväska. Var i ett par olika butiker och kollade men måste säga att jag var grymt besviken på alternativen. Dom flesta va väldigt små, sen va där några som va överdrivet stora, fula färger/mönster, priser som ingen normal människa lägger på en väska ännu mindre en skötväska och det blev bara allmänt jobbigt att välja. Hittade till sist en väska som inte är den typiska skötväskan men jag älskar både formen, färgen och ja den va helt enkelt perfekt för mig.
Tack till mina underbara föräldrar för hjälpen och tack för den fina skötväskan!

Christian kom även hem med lite tröjor till lillflickan igår, otroligt söta och dom lär komma till användning när hon hejar på Sverige i fotboll tillsammans med sin pappa.


Lycka

Har sedan många år tillbaka sagt att jag vill ha kjejsarsnitt den dagen jag ska ha barn. Har fått höra från i stort sett alla jag känner att jag kommer vilja föda naturligt den dagen jag väl är gravid. Jag har nu varit gravid i snart 36 veckor och jag har inte ändrat mig.
Detta är något jag tog upp med min barnmorska så fort jag visste att jag var gravid och sedan dess har jag och Christian blivit kallade på ett par olika möten. Jag har pratat med både överläkare på kvinnokliniken, nån barnmorska och kurator från något som heter Matilda gruppen, tillbaka till överläkaren och sedan har dom diskuterat mitt "fall" och tagit beslut om jag ska få igenom kjejsarsnitt eller inte. Aldrig har känt sån lättnad när jag fick samtalet att jag fått igenom det, jag tror till och med jag grät en skvätt av lycka. Än är där inget exakt datum satt men jag kollar ivrigt i brevlådan varje dag efter ett brev från sjukhuset.
Än så länge fortsätter nedräkningen tills när hon är beräknad, 9 Juli.

Nattligt projekt

Spenderade ett antal timmar med att städa här hemma igår. Vi va till och med så seriösa att vi dammsög väggar och tak, definitivt ett projekt med tanke på att det är 3,60 till tak här. Christian hängde även upp lillflickans hyllor så nu ska jag fylla dom med fina ramar och dylikt.
Åkte till mina föräldrar och åt en super god middag samt bankade mattor som förr i tiden.

När vi kom hem igen var kvällen tyvärr inte lika rolig. Jag hade en smärta i högra sidan av magen som gjorde att jag varken kunde stå eller ligga. Har hänt ett antal kvällar i rad men igår va det som värst. Christian övertalade mig till sist att ringa 1177 vilket jag gjorde. Fick inget bra svar utan istället bad dom mig ringa KK. Det samtalet var ett projekt i sig.
Tryck 1 för akuta förlossningsfrågor.
Tryck 2 för akuta frågor om du är gravid fram till vecka 23.
Tryck 3 för akuta frågor om du är gravid från vecka 23.
Jag tryckte 3 och genast kom jag till en telefonsvarare som sa: Vi har för tillfället mycket att göra, var vänlig ring tillbaka senare.
Detta gjorde jag 7 gånger innan jag fick prata med en barnmorska. Förklarade mina symptom än en gång och hennes svar var att ta en Alvedon och sen försöka sova. Blev det inte bli bättre skulle jag ringa igen.
Okej, för det första så var det inte det lättaste att komma fram till dom när man ringer men visst jag ringer gärna igen! Och för det andra så var tydligen inte tre dagar med samma smärta något att oroa sig för men varade det längre än så skulle jag ringa igen för att få komma in så dom kunde kolla upp vad det kunde va.
Jag tog ett par panodil och satt sen i sängen och kved tills jag somnade. Idag har smärtan kommit och gått lite som den vill men jag kämpar mig igenom det då jag ska till min barnmorska imorgon och kan prata med henne istället.
35 dagar kvar


Jay Z & Kanye West

Har börjat tvätta allt som tvättas skall till lillflickan, vilket är en hel del. Drog med Christian till Ikea i Onsdags där vi egentligen va ute efter korgar. Hittade inga som passade men vi kom inte därifrån tomhänta för det. Ett par hyllor som ska hängas ovanför lillflickans säng, lite doftljus och en gardin stång fick vi med oss hem.

Efter vårt Ikea besök blev det snabba ryck in i duschen innan vi satte oss i bilen mot Malmö arena. Denna gången var det Jay Z & Kanye West som spelade. Inte direkt min eller Christians musik smak och jag kan räkna låtarna jag kände igen på en hand, men det var definitivt en cool konsert och jag är glad att vi gick. Någon som inte uppskattade konserten alls var lillflickan som var orolig hela kvällen. Jag satt inne i logen ett bra tag vilket fick henne lite lugnare och Christian hjälpte till genom att både prata med henne och smeka min mage.

Vi stannade lite snabbt på McDonalds innan vi körde hem och kröp ner under täcket. Där låg vi ett bra tag utan att kunna sova med ett jobbigt brusande i öronen. Det är vid sådana tillfällen man uppskattar att vara sjukskriven lite extra.


RSS 2.0