Dr Brown

Äntligen, äntligen är Lilys mage helt bra igen. Nya flaskor inhandlades och hon har inte haft några som helst problem sedan dess. Dr Brown flaskorna är inte bara dryga att montera ihop och diska med alla smådelar dom är dessutom något dyrare men det är verkligen värt vartenda krona och ett par minuter extra med diskborsten.

I tisdags när jag och lillfisen skulle köra och besöka min vän Ekman blev jag lagom irriterad när jag kom ut till bilen som stod totalt inträngd bredvid en annan bil. Jag hade god lust att smälla upp dörren i sidan på bilen men hejdade mig själv när jag kom på att det även skadar min bil. Tog en stund men jag lyckades lirka mig in i min bil och kunde ge mig av. Väl hemma hos Ekman åt vi frukost samt bakade vaniljbullar. Första gången för oss båda och dom blev helt perfekta. Något stora men vad gör det? Som Ekman sa; Vem orkar stå och göra 40st när man kan göra 20? Smaken är densamma. Så sant så!

Idag blev det ett besök på Bvc där Lily vägdes och mättes. Vågen visade 5250g och hon va hela 58cm lång. När vi ändå va där passade dom på att vaccinera min lilla ängel. Skulle egentligen gjort det nästa vecka men på så sätt slipper jag köra till Malmö en gång till.
Lily låg snällt när dom gav första sprutan men när dom gav sig på andra låret kom ett par tårar, la henne i min famn och tårarna byttes ut mot en massa leenden.
Innan vi körde hem från Bvc blev det en fika hos Lilys gammelfarmor tillsammans med söta Malin där vi satt flera timmar och pratade om allt mellan himmel och jord.
Väl hemma smög sig febern sakta med säkert fram men trots det har Lily legat lika snäll som vanligt på soffan och myst med oss. Hon har fått två Alvedon så förhoppningsvis kan hon sova inatt.

Nu ska även denna trötta mamman sova, har trots allt varit uppe sedan 04:20.


Hjälplös

Lilys lilla mage har strulat en del idag igen, massa gaser, gråter nästan hela tiden och hon kommer inte till ro hur vi än gör.
Man känner sig så hjälplös.

Christian ringde 1177 och där rekommenderade dom att vi skulle ringa barnakuten och sen åka in med henne igen. Vi ringde och fick prata med en läkare som menade på att det inte var lönt för oss att komma om hon inte hade feber. Enligt henne kunde det ta ett par veckor innan Lily vant sig vid medicinen och därför mår hon fortfarande inte bra. Diskuterade hur vi skulle göra samt ringde ett par samtal till min kära mamma, som jobbat på barnakuten en gång i tiden, och vi alla kom fram till att vi förmodligen inte kommer få något ut av att åka in då det är samma läkare som vi pratade med som vi kommer träffa där.
Gav istället Lily ett varmt bad som hon absolut älskade. Sen blev det massage och 10 minuter senare sov vår ängel.
Hon vaknar med jämna mellanrum men än så länge är hon lugn.
Får ringa Bvc imorgon och hoppas dom har något bättre förslag på vad vi ska göra.

Nu; Beck, Cola och Marabou


Världens sämsta mamma

Är man världens sämsta mamma om man inte vaknar när ens barn vaknar på natten? Imorse vaknade Lily redan vid 05 vilket är väldigt tidigt för oss alla. Jag hörde som vanligt ingenting. Christian puttade till mig så jag vaknade och där låg Lily bredvid mig och log med världens finaste leende.
Christians alarm på telefonen kan ringa tusen gånger utan att han reagerar vilket är något jag vaknar av men när Lily börjar jollra och röra sig på morgonen sover jag som en stock. Varför kan det inte vara tvärtom?

Hon mår iallafall bättre vår lilla ängel. Ler, skrattar och kan ligga själv och leka med sina händer och sin ninis. Hon har nått 5kg sträcket men det va fortfarande inte tillräckligt. Det blir därför ett extra besök på Bvc nästa vecka för ännu en viktkontroll. Hon fick också utskriven nån medicin som ska hjälpa henne att bajsa så nu håller vi tummarna för att det ska hjälpa.


Sjuker

Lily har inte riktigt varit sig själv på ett par dagar nu. Hon har gråtit mer än vanligt, velat bli buren konstant och inte riktigt velat amma. I går gick det inte att amma mer än två gånger på morgonen sen fick det bli ersättning resten av dagen och idag gick det fram till 14 sen blev det ersättning igen. Hon har dessutom kämpat med att gå på toa utan resultat sedan i fredags. Eftersom hon fortfarande är så liten och inte kan förklara vad felet är ringde vi 1177 som tyckte vi skulle åka in med henne till barnakuten. Självklart gjorde vi detta då vi båda är oroliga och vill se vårt barn som den glada lilla Lily vi är vana vid.

Hon hade ingen feber men läkaren berättade att hon var förstoppad så hon fick laxerande medel samt massage och trycket släppte. Vilken enorm lättnad både för oss och för vår ängel.
Hennes viktökning var inte helt bra så läkaren trodde inte hon fick i sig tillräckligt med amningen så nu blir det till att övergå helt till ersättning.

Ingen våg är den andra lik så det blir ett besök på Bvc imorgon för att se om vikten på sjukhuset stämde. Just nu är jag mer än orolig för henne då allt man vill är att ens barn ska må bra.

Lilys underbara Gudföräldrar kom förbi efter sjukhusbesöket med krya på dig presenter. Vi tackar för både det trevliga besöket och dom otroligt fina presenterna till lillfisen.

Nu sover både Lily och Christian och jag ska väl försöka göra detsamma. Håller tummarna för en lugn natt.


Orklös

Idag känns det som mina ögonlock har två lager bly på sig. Trots att Lily sovit från 22-06 har jag inte känt sån här trötthet på länge.

Det har varit full rulle hela helgen med dop förberedelser i fredags, dop i lördags och en bakfylla jag gärna sluppit i söndags. Mer om dopet när mina fingrar orkar skriva ett längre mer vettigt inlägg och när jag samlat ihop alla bilder från dopdagen.

Förra veckan hann jag även med att sälja min gamla lägenhet och igår träffades vi över en kopp kaffe och en vetelängd och skrev kontrakt. Har inte använt någon mäklare så jag hoppas verkligen att vi fyllt i allting rätt så detta går snabbt och smidigt.

Lily är fortfarande super pigg så det är väl lika bra att pallra sig ur sängen och göra något vettigt, får se vad jag orkar.


Du är vacker

Idag har vår lilla prinsessa namnsdag! Ska vara helt ärlig och säga att varken jag eller Christian hade någon koll på detta men vi har fått ett flertal grattis sms från både vänner och familj. Tur ni har bättre koll än vad vi har.

Lily är en förkortning på det brittiska namnet Elisabeth, eventuellt kommer det från det engelska ordet Lilja.
På kinesiska betyder hennes namn Vacker och jag tycker det passar henne perfekt för hon är ju vacker vår underbara lilla tös.

(info från Wikipedia)


Du får 50 spänn

Lily ligger snällt i sin säng varje natt nu och hon sover dessutom mellan 5 och 6 timmar. Inget varken jag eller Christian klagar på.
Ikväll så som alla andra kvällar pussade vi vår lilla ängel godnatt och jag la henne i sin säng. Det tog inte många minuter innan Christian stod vid hennes säng och vakade över henne. Hon sov inte men klagade inte heller. Christian frågade mig med sin ynkligaste röst om hon inte kunde få ligga mellan oss i vår säng och mitt svar va direkt nej. Ond som jag är.
Han frågade en gång till och lättövertalad som jag är gick jag med på det men sa också att han skulle gå och lägga henne när det va dags att sova. Detta va inte lika populärt då Christian av någon anledning inte tror att han kan lägga henne rätt? Hon ligger trots allt raklång på rygg med huvudet på sin kudde och täcke över kroppen, detta kan anses vara ganska svårt :)
Han erbjöd mig då och jag citerar: "Du får 50 spänn om du går upp och lägger henne". Jo men absolut, jag hoppar och studsar av glädje av hans erbjudande speciellt eftersom vi har delat ekonomi kändes det som en super deal.

Nu ligger hon här mellan oss och myser och precis som Christian tycker jag det är helt underbart att ha henne nära.


RSS 2.0