Skönhetssömn

Alla vet att vi som människor behöver sova för att fungera. Vissa mer och vissa mindre. Som liten förstod man inte att ens föräldrar orkade gå upp så tidigt, allt man själv ville göra va ligga kvar i sängen. Jag är väl inte jätte ung längre men förstår fortfarande inte de människor som orkar gå upp tidigt. Jag vill helat ligga kvar tills jag absolut måste gå upp om jag ska hinna det jag planerat. Min sambo är likadan och även så min dotter. 
Både bra och dåligt. Här hemma är det ingen som fixar frukost till den andra eller som tar tag i att få ut så mycket som möjligt av dagen när man är ledig. Nä här ligger vi kvar så länge vi kan. 

Idag va en sådan morgon som inte är topp tio. Lily vaknade strax innan 07 och sken som en sol. Det verkade som hon hade sovit 14 timmar och var redo för dagen. Det va inte jag. Jag kravlar mig ur sängen och nedför trappan där vi båda slänger oss på soffan och myser, Lily med Dora Utforskaren (som är nya favoriten) och jag med en tidning som jag bara orkar titta på bilderna i. 

Jag vill bli en morgonpigg människa. Hur kommer man ur sängen innan klockan ringer eller tidigt nog att handla nybakade bullar på morgonen eller för att gå till gymmet innan jobb (vilket halva min vänskapskrets verkar göra). 
Kanske är jag fortfarande så ung att jag behöver min sömn, min skönhetssömn. Jag tror på det och låter det komma med åldern. 




RSS 2.0