Barnakuten

Ett utmärkt sätt att spendera en hel lördag med att inte göra någonting och samtidigt känna sig rånad; sitt på barnakuten.
Lily spenderade Fredag natt med hostattacker mixade med andningsuppehåll och tårar som rann nedför hennes rosiga kinder. Vi ringde 1177 som tyckte vi skulle åka till akuten.
Sagt och gjort jag begav mig mot Malmö men min kära mamma och traskade in på barnakuten. Inte en kotte där så vi fick hjälp direkt av en trevlig sjuksköterska. Självklart hostade lillfisen ingenting när sjuksystern undersökte henne så dom tyckte vi kunde åka hem och komma tillbaka om hon började igen. Jag förklarade att det börjar när hon sover så vi satt kvar och väntade på att hon skulle somna. Det tog inte många minuter innan hon somnade och ett par minuter efter det fick hon ett anfall där hon hostade, rosslade och andades som en hund med intryckt nos.
Fick ett rum där vi skulle vänta på läkaren.
Mamma åkte hem och istället kom Christian.
Efter fem timmar började magen kurra och min kära sambo gick för att leta mat. Han kom tillbaka med en mannafrutti som slank ner i magen på två röda sekunder. 45kr fick han betala för en ynka mannafrutti, 45kr! Hur dom kan ta sånna priser förstår jag inte. Man kan inte gå och handla någon annanstans då man inte vet om läkaren ska komma om fem minuter eller om fem timmar. Så automaten i väntrummet är ens enda val.
Vi blev tillsagda att vi va nästa på tur så det skulle inte dröja länge men det tog ytterligare tre timmar innan vi fick träffa en läkare.
Stackars Lily hade då varit uppkopplad till maskiner som mätte både hennes hjärtslag och syreintag. Detta skulle göras när hon sov men sköterskan klampade in i rummet som en elefant och kopplade in maskinen så Lily vaknade. Självklart ville hon hellre ligga och leka med alla sladdar titta på sin stortå som lös rött än att sova.

Läkaren konstaterade att hon har en halsinfektion och hostar för det kliar. Hennes anfall kommer utav att hon blir rädd av att det gör ont i halsen så hon håller andan. Det tog inte mer än tre minuter för läkaren att konstatera detta och vi fick packa ihop och åka hem.

9 timmar efter vi åkt in va vi hemma igen.
Visst förstår man att där kommer folk som behöver mer akut hjälp än vi behövde, men man kanske borde ha mer än en läkare på akuten? Och det där med att bli rånad, visst dom måste tjäna pengar på nåt, men en mannafrutti kostar 7kr i affären och dom tar 45kr, det är till att överdriva. Inte nog med det så betalade vi 260kr i bara parkering.

Jag låter bitter men det får man va ibland.
I slutändan är jag iallafall glad att det inte va värre än en halsinfektion och hoppas lillfisen blir frisk snart.


Fem dagar kvar

Det blev en trevlig eftermiddag på julmarknaden och vi klarade oss dessutom utan regn hela tiden vi gick ute. Vi fyndade tre gulliga haklappar till Lily men utöver det fanns det inte mycket att köpa. Efter julmarknaden handlade vi nästan alla våra julklappar, det sista inhandlades idag så nu är vi helt klara. Nu ligger dom fint inslagna under granen i väntan på att bli upprivna och förhoppningsvis uppskattade av våra nära och kära.

Lily har fuskat lite och öppnat två julklappar redan.
Häromdagen fick hon en super fin julgransdekoration av min fina vän Josefine som det står "Barnets första jul" på, och den hänger nu längst fram i vår gran.
Idag fick hon en boll som prasslar och låter av min kära vän Camilla, och Lily har både lekt och tuggat på sin nya leksak.
Ja jag har ju också fuskat lite som öppnade min julklapp som söta Emelie kom förbi med ikväll. En berlock till mitt Pandora armband som nu börjar bli fullt.

Igår åkte jag och lillfisen hem till Ekman där vi blev bjudna på god frukost med levande ljus och allt. Stannade och bakade lussebullar, snackade skit, mös med Texas och bara umgicks fram till det blev mörkt och dagen gick mot kväll. Måste hinna med även mysiga, stressfria dagar nu innan jul.

Nu kallar sängen så man orkar med en ny dag och nya äventyr imorgon.


Jag ser det töar

Igår blev det en eftermiddag på Wallmans där vi njöt av en fem rätters middag samt underhållning. En present till oss båda från mina syskon som var mycket uppskattad. Skönt också att det började 14 och va slut 17 något som uppskattad lite extra när man är småbarnsföräldrar och börjar känna sig trött redan vid 20 tiden. Barnpassning ingick i presenten så Lily spenderade dagen hos sin moster och sina kusiner.

I torsdags kom mina föräldrar på middag och blev självklart satta i lite arbete. Denna gången blev det en sockel i köket vilket gjorde en enorm skillnad och vi är super nöjda.
Lily fick även smaka sin första burkmat, äpple/päron puré, och hon var helt lyrisk över att få äta. Gapade långt innan skeden kom till munnen och blev något arg när jag förklarade att det var slut.
Snart blir det att byta ut en flaska om dagen mot mat och jag tror Lily ser fram emot det minst lika mycket som jag gör.

Snart beger vi oss ut i regnet mot årets första, och förmodligen enda, julmarknad.


Livet i punktform

Tiden har sprungit iväg och min skrivarlust har legat i botten ett tag.

Mycket händer i ens liv som man inte kan förutse eller styra över. Man blir sviken av dom man trodde stod en nära, rykten blommar snabbare än något annat och falskhet borde vara vissas förnamn.
Att ta sig upp igen och kämpa vidare tar energi, all energi.

Kortfattat är detta vad som hänt i mitt liv sedan sist.

* Jobbat hela helgen och förlängt mitt kontrakt till mars. Fick dessutom ytterligare en dag i veckan på schemat.

* Firat min kära sambo som blivit ett år äldre.

* Varit på julfest med jobb där vi dansade till Arvingarna och åt julbord. Jag och Christian kände oss redo för kudden redan 19:47 men insåg att det va för tidigt och stannade tills bussen körde oss hem klockan 01. Väldigt sent i vår värld.

* Vaccinerat lillfisen som tyvärr fick hög feber, hon mår fortfarande inte helt bra trots att det va 5 dagar sedan.

* Köpt min första julklapp.

* Frusit och svurit över att det är typ -100 grader och massa snö ute.

* Köpt vår första gemensamma julgran. Christian ville bara ha en färg i julgranen, inte för att jag vill att den ska se ut som en regnbåge direkt men EN färg? Kom igen, vem har en julgran med bara en färg? Självklart vann jag den striden och vår gran är nu dekorerad i TVÅ färger.

Nu är jag redo att burra in mig i mitt duntäcke och bege mig in i drömmarnas värld.


Grattis till mig

Har helt glömt att skriva om något som i min värld är väldigt viktigt, min födelsedag. Förra torsdagen blev jag ett år äldre. 27 är ingen ålder som stör mig men när jag om mindre än en månad kan säga "nästa år blir jag 29" känns det värre. Men så kanske man inte ska tänka.
Dagen började iallafall jätte bra med kaffe på sängen och paket från lillfisen. Hon känner sin mamma väl och hade köpt en kaffemugghållare till vagnen :)
Fortsatte dagen med att städa hela huset, laga mat samt baka en tårta. Mellan varven sjöng vi grattis sånger i alla möjliga former samt tog emot massa fina sms och hälsningar på Facebook.
Fick mitt i allt detta ett samtal från Christian att vi haft inbrott i vår bil vilket kändes mindre kul. Tog med mig Lily och gick ut till parkeringen där vi möttes av en söndrig ruta och en massa glas både i bilen och utanför. Allt dom tog va en billig stereo men vi har stått utan bil i en hel vecka nu vilket är sjukt drygt.
Efter lite svordomar och några samtal till både polisen och försäkringsbolaget åkte Christian tillbaka till jobb och Lily och jag gick hem igen och fortsatte förberedelserna.

På kvällen kom familjen på middag och jag fick super fina presenter. En ny plånbok, presentkort så jag kan shoppa utan dåligt samvete, en kväll med underhållning och mat på Wallmans med Christian, presentkort på en keratinbehandling, nya ansiktskrämer och rengöring, blommor samt berlocker till mitt pandora armband.

Trots lite tråkigheter hade jag en helt underbar födelsedag. Lite synd bara att det är ett helt år till nästa gång.


RSS 2.0