Kärlek

Jag har lärt mig många saker genom åren, mycket som varit onödigt och sådant jag säkert aldrig kommer få användning för, men även en hel del väsentliga saker som gjort att jag blivit den jag är idag. För två år sedan lärde jag mig det absolut viktigaste jag någonsin lärt mig: vad kärlek är. 
Jag trodde givetvis att jag visste vad det var långt innan det och jag var precis som dom flesta andra som slängde ur mig "dom tre orden" tidigt i ett förhållande vid 15års ålder. 
Nu vet jag bättre.
Jag säger dom tre små orden till min fina dotter varje dag för nu vet jag vad det innebär och jag kommer fortsätta göra det hela livet. Att dessutom få höra det tillbaka får hela världen att stå still. 
Jag älskar dig Lily 




Stolt tjej

Lyckan över att vara förälder är många. Man är så stolt över sitt barn vad dom än gör, när dom vänder sig första gången, när dom lär sig krypa, lär sig gå, säger sitt första ord, ja listan är lång. Jag hade däremot ett inte så stolt ögonblick häromdagen. 
Hämtar lillfisen på dagis och hon är lika glad som alltid. Jag frågar alltid vad hon har ätit på dagis och det svaret jag får nästan dagligen är: 
-Mellanmål. 
Med lite omformulering om vad hon ätit på dagis blir svaret istället: 
-Ehhh kanske kyckling. 
Antingen serveras det väldigt mycket kyckling på hennes avdelning eller så är hon trött på mina frågor och svarar samma för att jag ska sluta tjata (jag tror på det sistnämnda). 
Iallafall jag hämtar henne och hon säger väldigt stolt att hon har bajsat. Bra tänker jag och frågar mina vanliga frågor. Hon ignorerar mig och fortsätter på sitt spår och säger: 
-Jag lekte med mitt bajs. 
Lite smått röd i ansiktet tittar jag upp på hennes fröken som nickar och håller med Lily i vad hon berättar. 
Vad hon säger är sant och fröken berättar att hon hade suttit glatt på sin madrass när hon vaknat från vilan och petat i blöjan precis som om det var fullt normalt. Detta är något hon var väldigt stolt över och kände ett behov av att berätta för både grannskapet och alla andra i sin omgivning den dagen och dagen därpå. Jag kände för första gången på två år att jag inte va så stolt över min dotters upptäckt. 
Vi är stolta över olika saker lillsan och jag och på något konstigt sätt så är jag ändå stolt över henne, just för att hon är så stolt över sig själv. 





6 Månader

6 Månader ja det är tiden sedan jag skrev sist. Ibland känns det som det var 6 timmar sedan och ibland som det var 6år sedan. Det blir ingen full uppdatering av dessa 6 månader, tror faktiskt inte det blir någon uppdatering alls utan det kommer nog lite här och där när det dyker upp i tankarna.

Sommaren närmar sig sitt slut och trots att det fortfarande är Augusti så känns det som höst.
En dag som denna är det ganska mysigt att regnet slår mot fönsterna och man känner lukten av våt asfalt. Jag njuter lite extra av att ligga bredvid Lily som sover så gott i min säng och jag lyssnar vartenda andetag hon ger ifrån sig. En underbar känsla som är omöjlig att förklara, hur jag än försöker hitta ord så går det inte.
Jag ska njuta av hennes andetag och av mörkret och tystnaden en stund till innan jag själv ska sova. Det har varit en intensiv helg på alla sätt och vis men det tar vi inte nu, kanske inte imorgon heller men någongång då orken finns.






RSS 2.0