Märkliga saker

I lite mer än fyra år har jag jobbat inom handels, och man får både se och höra de märkligaste sakerna. Jag bestämde mig för att under en vecka skriva ner de saker som jag såg och hörde bara för att. Jag tryckte ut en bit papper från kvittorullen och skrev min första punkt efter bara ett par minuter. Två dagar senare slutade jag skriva för jag hade behövt öka beställningen på kvittorullar om jag skulle fortsätta skriva allt som jag reagerade på. Jag kan inte säga att något förvånar mig längre för det gör det inte men jag undrar dock hur människor tänker när de lämnar sitt hem. 
De punkter som stack ut mest var: 
• I väntan i kön stoppar en man in varuavskiljaren i munnen, han tar efter en kort stund ut den, tittar på den med en besvikelse i blicken precis som den inte smakade som han hoppats på, och lägger tillbaka den på bandet. 
• En man kommer i kön kommer bärandes på en hopfälld cykel. Jag visste inte ens att dessa fanns.  
• En kvinna ska betala med kort och trycker ett antal gånger, med mer och med våld för varje gång, ner sitt kort i springan där kvittot kommer upp trots att jag både förklarat och visat vart hon ska sätta in kortet. 
• Ett medelålders par som handlar relativt ofta inte kan stå i kön, vare sig de väntar på sin tur, betalar eller packar, kan ha sin tunga i sin egen mun. Jag blev vid nåt tillfälle rädd att han skulle äta upp henne alternativt suga ut hennes mandlar. 
• Två kvinnor, 81 respektive 40 år, argumenterat över om man får hämta fler varor när man redan står i kö, då 81åringen plötsligt slår till den andra kvinnan. Här kan tilläggas att alla i kön drog efter andan och allt stannade liksom upp, dock var det ingen som ingrep eller gjorde något för att stoppa bråket. Givetvis tillkallades vakter :) 

Sen har vi några andra favoriter som man bara inte glömmer dock hände detta inte under de två dagarna jag skrev anteckningar. 

• Bråket som uppstod när en kund köpt ett telefonkort för 100kr och ringt till Afrika, pengarna på kortet tog slut och givetvis var det mitt fel och jag skulle ladda kundens telefon så hon kunde ringa igen. Återigen kallades vakter dit och slagsmål utbröt, dock inte mellan mig och kunden. 
• Den när man är rasist och får hotet: "Jag ska ta dig vänta bara" för att varorna på bandet rör vid varandra. 
• Alla kunder som är helt säkra på att de kan prata bosniska med mig i kassan. Hur många gånger jag än förklarat att jag inte förstår så pratar de bara högre och långsammare, som om det skulle hjälpa. Men jag ser enligt väldigt många kunder inte svensk ut och då måste man ju förstå bosniska? 
• Kunderna som suckar och stönar när man frågar om legitimation vid tobaksköp och så visar det sig att kunden är född 1996?? 

Ja listan kan göras lång. 
Ingen dag är den andra lik och man har alltid något att prata om i lunchrummet eller vid middagsbordet när man kommer hem. Många kunder kan man skratta med men många kan man också skratta åt. 
Inte konstigt man är helt trött i huvudet när man kommer hem trots att man "bara sitter i kassan". 

Nu ska jag sova och samla nya krafter för morgondagen bjuder nog på nya upplevelser och konstigheter för det tar som sagt aldrig slut, en vara kan ta slut men kundernas märkliga frågor, påstående och beteende det finns alltid.





RSS 2.0